Exposities / Tentoonstellingsagenda

Een overzicht van lopende en komende tentoonstellingen in binnen- en buitenland die voor tinliefhebbers mogelijk interessant zijn.
Zo mogelijk zullen wij een “link” opnemen zodat u snel op de pagina van de organisator méér informatie kunt vinden.

Uiteraard vragen wij u zelf óók om informatie als u iets interessants heeft gevonden dat in deze rubriek opgenomen zou moeten worden. Neem daarvoor contact op met de webmaster van de Nederlandse TinVereniging.

NTV 30 jaar

Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Nederlandse TinVereniging organiseert het Nederlands Zilvermuseum te Schoonhoven, in samenwerking met de Nederlandse Tinvereniging, een tin-expositie. De opening van deze expositie vindt plaats op zaterdag  17 juni 2023. De expositie loopt tot circa medio januari 2024.

Geheim van de Smid

Hoe maakt een goud- of zilversmid bepaalde objecten? Nog steeds vragen kunst- en zilverexperts zich dat regelmatig af.  Bij de expositie ‘Geheim van de Smid’ lichten we een tipje van de sluier op. Je ontdekt het verhaal achter verschillende pronkstukken, zoals de technieken en gereedschappen waarmee ze gemaakt zijn. 
Tot en met 29 januari 2023 in het Zilvermuseum Schoonhoven

Pewter Live

The theme of Pewter Live 2022 was Freedom. Explore the designs created by talented open and student entrants and discover the winners of the competition on display at the Victoria and Albert Museum.The exhibition is situated in the Whitley Silver Galleries and will be on display from 30th May – 31st July 2022.

Onze zuster-vereniging in Engeland (The Pewter Society) heeft ook een eigen pagina met tentoonstellings nieuws. Dus als u op vakantie bent in Engeland is het misschien interessant om even op hun website te kijken of er iets in de buurt is.