Vragen en antwoorden

Via deze rubriek kunt een persoonlijke vraag stellen. Wij doen dan ons best om uw vraag te beantwoorden. De vraag moet natuurlijk wel betrekking hebben op tin. Om uw vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden is het noodzakelijk een duidelijke foto mee te sturen.
Via deze rubriek worden geen waardebepalingen gedaan.

Vragen over tin en tinmerken alleen via deze Vraag & Antwoord rubriek.
Vragen die gesteld worden buiten deze rubriek om zullen NIET worden beantwoord.

Stel een vraag

Eerdere vragen en antwoorden

Tinnen lepel

Deze tinnen lepel heeft de initialen (JBG) die in meerdere generaties in de familie voorkwamen. De lepel komt uit de Achterhoek. Er is geen echt merkje te zien, maar wel iets dat er op lijkt aan het uiteinde van de steel aan de zijkant. Ik ben benieuwd in welk tijdperk deze lepel is gemaakt, en

Lees verder

Info over tinnen gans

Dag, Ik heb een beeldje van een tinnen gans, mèt merkteken . Ik ben heel benieuwd of u hier informatie over kan verschaffen. Alvast hartelijk dank.

Lees verder

merktekens tinnen kannetje

Geachte Heer / Mevrouw Eerder vandaag heb ik u een berichtje gestuurd t.a.v. een aantal kannetjes die ik heb met daarop een merkteken. U vertelde mij dat ze uit de jaren 60 komen en gemaakt zijn in italië. Daarnaast vertelede u dat het geen tin maar zamac is. Mijn vervolgvraag is deze. Op diverse sites

Lees verder

merktekens tinnen kannetje

Geachte Heer / Mevrouw Via deze weg heb ik een vraag. ik ben in het bezit van een aantal tinnen kannetjes. Op de onderzijde staat een merkteken. Mijn vraag is of u aan de hand van de bijgevoegde foto’s mij iets vertellen over dit merkteken ? Weet u wellicht ook of het in Nederland gemaakt

Lees verder

Herkomst en datering grote tinnen schaal (diameter 45,5 cm) uit mijn familie

Kunt u mij iets meer meedelen over de herkomst van deze forse tinnen schaal (45,5 cm) uit mijn familie? De keuren aan ommezijde zoals de grillige roos (IBM) en de tweekoppige adelaar (ATH) zijn nog vrij helder te inspecteren, maar doen mij vermoeden dat de herkomst niet Nederlands is maar mogelijk Duits? Ik stel uw

Lees verder

tinnen lepel (tuin, Nijmegen)

Deze tinnel lepel werd in een achtertuin in Nijmegen gevonden. Op de achterkant van de steel lijkt de naam AGNES (?) te staan. Is er iets over de maker, de plaats of tijdsperiode te zeggen?

Lees verder

2 tinnen borden

Kunt u mij vertellen waar deze tekens voor staan? Het eerste bord is 22,1. Diameter. Bord 2 is 24,2 diameter

Lees verder

Thee servies van mijn moeder

Beste, Ik heb van mijn onlangs overleden moeder dit servies gekregen, het is niet mijn smaak maar ik ben toch benieuwd wat het is. Mijn moeder heeft het weer van haar moeder gekregen. Onder de suikerpot en het melkkannetje staat het stempel van Gerhardi & co. Op de rest volgens mij niets. Ik hoop dat

Lees verder

Tinnen kan herkomst

Goedenavond. Ik heb deze grote kan al een tijd in mijn bezit en vraag me af hoe oud hij is en wat de herkomst is. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Met vriendelijke groet, Danny

Lees verder

Melkkan

Wat voor merktekens zijn er onderop en binnenin het tinnen voorwerp.

Lees verder

2 tinnen vazen

Goedenmiddag, Wij hebben 2 tinnen vazen gekregen van een dame . Zij kwam oorspronkelijk uit Duitsland . Heeft u enig idee wie de maker kan zijn en komt het tin merkje u bekend voor ? Dank en vriendelijke groet, Michel Piron

Lees verder

Tinnen bord

Graag zou ik iets meer willen weten over dit tinnen bord. Het heeft een diameter van circa 24 centimeter. Alvast vriendelijk bedankt!

Lees verder

Hoe oud is deze set.

Ik heb deze set uit een erfenis gekregen mijn vraag is nu hoe oud is deze set. Het watermerk is met een ooievaar en een naam . Zou u mij hierover een antwoord kunnen geven. Mvg Joke van Dijk

Lees verder

Lepels

Ik heb vier lepeltjes gekocht en denk zeer vroeg tin uit Nederland graag uw mening alvast bedankt adriaan

Lees verder

Tinnen Amfoor

Goedendag, Ben heel benieuwd wat voor een amfoor dit is. De oren lijken me uit een andere tijd? Hij stond op zolder bij mijn vader. Hoogte: 39 cm. Zwaar! Ik ben benieuwd of u zo iets als dit tinnen object vaker tegen bent gekomen en of u me er wat meer over wilt vertellen. Welke

Lees verder

Tinnen beker maatcup Delft ?

Ik ben in het bezit van dit kleine cup maatje of bekertje met daarop het stadswapen van Delft. Het heeft een oortje die je vooral op papkommen ziet. Kunnen jullie hier meer over vertellen?

Lees verder

Kandelaar

Hoi! Ik ben in bezit gekomen van een kandelaar en vroeg me af of het van tin gemaakt is en zo ja uit welke periode het komt. Er zit helaas een gat in. De databank was niet beschikbaar vandaar de vraag op deze plek. Groeten Nina

Lees verder

tinnen latrine

Hallo, Kunt U mij wat meer vertellen over dit tinmerk, van de latrine. Bij voorbaat bedankt. Chris

Lees verder

Tinnen lepel

Hallo, Recent ben ik in het bezit gekomen van onderstaande lepels, ze zijn helaas nogal onderhevig aan de tinpest maar desalniettemin een paar mooie exemplaren, op een is het merk nog redelijk zichtbaar, hier kan ik nog een S en een K in zien staan geloof ik. Hebben jullie hier misschien iets meer informatie over?

Lees verder

Tinnen inkststel

Ik ben in het bezit van een inktstel met twee potjes. Een voor inkt en een voor zand. Het inktpotje heeft een grappig detail. Er ligt een rond stuk tin ( of lood- het is zwaar) en als je je pen indoopt kantelt de schijf. De set is niet gemerkt. Zou graag willen weten hoe

Lees verder