Vragen en antwoorden

Via deze rubriek kunt een persoonlijke vraag stellen. Wij doen dan ons best om uw vraag te beantwoorden. De vraag moet natuurlijk wel betrekking hebben op tin. Om uw vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden is het noodzakelijk een duidelijke foto mee te sturen.
Via deze rubriek worden geen waardebepalingen gedaan.

Vragen over tin en tinmerken alleen via deze Vraag & Antwoord rubriek.
Vragen die gesteld worden buiten deze rubriek om zullen NIET worden beantwoord.

Stel een vraag

Eerdere vragen en antwoorden

Lepel.

Goedendag, Deze lepel heeft een duidelijk merk maar het is me niet gelukt om het te identificeren. Ik hoop dat u me hier bij kunt helpen.

Lees verder

Wijwaterbakje.

Goedendag, Dit wijwaterbakje lijkt gemerkt te zijn met A. Schutjes. Ik kan echter geen A. Schutjes vinden in uw database. Er zijn tevens geen overeenkomsten met de tinmerken van F.G., J.F. en G.J. Schutjes. Ik hoop dat u me kunt helpen bij het identificeren van dit object.

Lees verder

Tinne merk

Ik heb een deksel voor een kruik, met een vreemde kenmerk. Misschiend kan jullie wat hier over…? loodtin kruik deksel 1525 – 1590 Tinnen montuur en deksel, met twee kloten op de duimrust, gemerkt. Tinmerk aan kroon van de deksel. 1525-1590. Schenken voor serveren van bier-wijn. Wordt op een steengoed kruik gemounteerde. Tinmerk – Een

Lees verder

Onbekend schaaltje met tinmerk

Goedemiddag, Onlangs dit schaaltje onderin de kast gevonden, waarschijnlijk ooit op een rommelmarkt of bij een kringloop meegenomen en vergeten. Via Google wordt ik niet wijzer van het gebruiksdoel of het tinmerk. Mijn vraag is; wat is nu het doel van dit schaaltje? En is het schaaltje echt oud of een replica? Mijn zoontjes nemen

Lees verder

Herkomst merk

Hierbij het merkteken dat ik nergens kan vinden. Wellicht heeft u meer informatie

Lees verder

Tinnen schaal

Goedemorgen, Kunt u mij de herkomst en leeftijd van deze schaal laten weten?

Lees verder

Tinnen Maatbeker met deksel

Goedemiddag, Kunt u mij helpen met de herkomst en vervaardiger van deze maatbeker ? En uit welk jaar komt deze?

Lees verder

Tinnen pot

Heeft u een idee wat de merktekens betekenen en hou oud het is? Is het een gebruiks of siervoorwerp?

Lees verder

Tinnen schenkkan

Wat is de herkomst en vervaardiger van deze kan? En uit welk jaar komt deze?

Lees verder

Ooievaar IM merkteken

Heeft u informatie over dit merkje? Is het een oud merkteken van Meeuws Den Haag?

Lees verder

Tinnen bord

Klopt de jaaraanduiding van 1765 en waar is dit bord gemaakt?

Lees verder

Vaststellen info over deze koffie of theekkan

Ik wil graag weten of dit een oude kan is en waar gemaakt. En hoe ik de stempels moet interpreteren

Lees verder

Antieke tinnen kandelaar

Beste , ik heb deze kandelaar reeds jaren in mijn bezit , onderaan gemerkt met I.R in een roosmerkje , iemand vertelde mij ooit dat het om de tinnegieter Joannes Reymenants gaat , een Mechelse tinnengieter uit de 18e eeuw , maar dan hoor ik weer een ander verhaal dat deze tinnengieter een Brusselse tinnengieter

Lees verder

Kan

Vraag me af hoe oud deze kan is. Duits of Zwitsers?

Lees verder

Enig idee wat en waarvoor dit is?

Mijn neef heeft dit ?? van een kringloopwinkel. Hij heeft al veel gegoogled maar kan niet achterhalen wat het is en waar het voor diende. Het is waarschijnlijk wel een tin legering en daarom vraag het hier.

Lees verder

BRANDEWIJN SCHAAL

Zijn deze gegevens te herleiden naar een maker en is de datering juist?

Lees verder

Merk op tinnen bord

Goedemiddag, Graag hoor ik van u of HK & C 1663 of 1603, zie bijgevoegde foto, een u bekend tinmerk is. Het zou evt. uit Engeland kunnen komen. Met vriendelijke groet, U.van Vliet

Lees verder

Tinmerk

Goedemiddag, Kunt u mij iets meer vertellen over bijgesloten tinmerken? Alvast dank! Met vriendelijke groet, U. van Vliet

Lees verder

18e eeuwse tinnen kandelaar

Beste , Kan u mij iets meer over deze 18e eeuwse kandelaar vertellen , en via het bijgevoegde tinmerk ( engel met initialen C.B .? ) dat iets onduidelijk is maar ik jammer genoeg niet beter kan fotograferen , ik dank u vriendelijk voor de info Mvg .

Lees verder