Via deze rubriek kunt een persoonlijke vraag stellen. Wij doen dan ons best om uw vraag te beantwoorden. De vraag moet natuurlijk wel betrekking hebben op tin. Om uw vraag zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden is het noodzakelijk een duidelijke foto mee te sturen.

Vraag/Question:

Naam: F. Baarslag
Plaats: Wommels
Datum: 24-1-2019
Vraag:
Geachte lezer, Bij het ontmantelen van mijn ouderlijk huis kwam ik deze lepel tegen. Mijn moeder bewaarde alleen zaken die of bijzonder waren of waar ze een bijzondere band mee had ( bv. eigendom van haar moeder/oma geweest). Op internet kom ik niet heel ver ,ondanks mijn meer dan gemiddelde inspanningen. Kunt u me verder helpen? Leeftijd of bijzonder motief of gift bij bijzondere aanleiding als geboorte of doop?< Met dank voor uw aandacht en tijd wil u hartelijk groeten. Folkert Baarslag

Antwoord/Answer:
Deze lepel is voor 90% lood. Dat geeft het merk aan. Verder valt dit object onder de noemer souveniertin en is gemaakt tussen 1900 en 1950. 15 jaar geleden werden deze lepels nog gemaakt in de Zakkendragershuisje in Delfshaven. De voorstelling op de lepel is ontleend aan een 17e-eeuwse gravure.

<< Terug naar de lijst